[...] nazywa się termogenezą poposiłkową lub też swoiście dynamicznym działaniem pokarmu i polega na produkowaniu przez organizm zwiększonych ilości ciepła. Po drugie natomiast produkty białkowe mają właściwości sycące, lepiej hamują łaknienie niż produkty węglowodanowe i tłuszczowe. Wszystko to sprawia, że zwiększone spożycie białka przynosi [...]
[...] 200 g warzyw/surówki 15 g oliwy 4. POSIŁEK 150 g piersi z kurczaka 300 g warzyw 15 g oliwy 5. POSIŁEK 150 g twarogu chudego 15 g oliwy 100-200 g warzyw Oczywiście produkty węglowodanowe zmieniam: kasza/ryż/makaron razowy/orkiszowy itd. Nie będę się dokładnie rozpisywał ponieważ trening co tydzień wygląda inaczej: inne ćwiczenia, inna [...]
witam, jakie produkty węglowodanowe zawierają jak najmniej błonnika? chodzi mi o takie jakie najbardziej pasują do diety;D bo odpada ryż brązowy, wszystkie prawie kasze, makarony pełnoziarniste, mąki razowe czy jedzenie białego ryżu spowoduje duży nabytek tkanki tłuszczowej? Zmieniony przez - Wampirate w dniu 2011-01-03 19:22:52
węgle proste- wiekszy wyrzut insy w krotszym czasie - oto glownie chodzi otowrz tabele IG popatrz tam tylko na produkty weglowodanowe i bierz te ktore maja wysoki.
obserwuj po czym się pojawia wzdęcie, często są to produkty węglowodanowe - płatki owsiane, ciemne pieczywo, kasza jęczmienna i gryczana. po białym ryżu wzdęć raczej nie powinno być. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-10-21 20:28:53
Dziękuję za odpowiedź, postaram się wprowadzić Twoje rady do diety. Węglowodany wyglądają tak jak wyglądają ponieważ modyfikowałem starą dietę wyrzucając produkty węglowodanowe, tak aby zachować 2,2g B i 1g T na kg masy ciała. Po 2 tygodniach stosowania diety w tej wersji zanotowałem spadek wagi o 1kg. Odnośnie Twoich rad: -Jeżeli chodzi o [...]
[...] lepszego bicepsu. Dziwnym trafem wszyscy ktorych znam i tak sobie chwala carbo/vitargo wyglądają jak ja po roku treningu z tym ze oni trenują 5-6 lat. Moim zdaniem wszelkie produkty weglowodanowe to oszustwo i strata kasy przy sporcie silowym/sylwetkowym. W okresie potreningowym masz tak silne srodowisko hormonalne ze nie wazne czy wypijesz [...]
imo jeżeli słabo tolerujesz produkty węglowodanowe, to nie ładowałbym takich ilości na siłę, dałbym powiedzmy te 200g rozdzielone na 2-3 porcje,z bardziej "delikatnych" źródeł - ryż basmati lekko rozgotowany, ciemny makaron, resztę kcal uzupełnił tłuszczami, które tolerujesz.
Cala Twoja "dieta" to produkty weglowodanowe hehe. Co do jogurtu to zgadza sie ma troche bialka (pomijajac to ze niepełno wartosciowego) tylko zeby dostarczyc odpowiednia ilosc bialka w posilku (jakies 20-25g) to musiałabyś go zjesc jakies 500 g co daje jakies 50 - 60 g wegli.
[...] dla Ciebie. Odnośnie konkretnych porad, to radzę abyś zaczęła jadać posiłki równomiernie rozłożone w ciągu dnia. Staraj się jeść dużo warzyw oraz nisko przetworzone produkty węglowodanowe. Co do aktywności fizycznej, bardzo dobrym rozwiązaniem byłyby treningi siłowe, jednak zapytaj lekarza czy jest możliwość trenowania na siłowni przy [...]
[...] węglowodanów, nie możemy zjeść ani ciastek, ani hot dogów i większości przetwarzanych produktów. Bo, nie ma co się oszukiwać... Ogromna większość przetworzonych produktów to produkty węglowodanowe o wysokim IG. Następna sprawa, genetyka - jeżeli ktoś ma w genach niedoskonałe serce to obojętnie jak zdrowo będzie jeść i uprawiał sport - umrze [...]
[...] przetworów zbozowych (bogatych w witaminy i minerały) czy warzyw i owoców obfitujacych w cenne flawonoidy i różne frakcje błonnika za żywieniową pomyłke. Winą nalezy obarczyc przemysł spożywczy który wartosciowe produkty węglowodanowe przerobił na "śmieci", wzbogacił je w tłuszcz i cukier i zawiózł do Mc Donalda szukala
[...] 500 kalorii. przez brak ruchu nie bedzie zastoju masa skoczy do góry ale tłuszczowa. organizm i tak w stanie nie jest wszystkiego przetrawić przecież część wydalasz. są produkty węglowodanowe bez białka np owoce. jak będziesz miał 20 g wiecej białka to się nic nie stanie kaloria kalorii jest równa ale skąd one pochodzą już nie inaczej [...]
[...] to niekoniecznie musi to być widać w badaniach. Choć jestem zwolennikiem celowania z węglowodanami właśnie w godziny wieczorne ze względu na wyrzut melatoniny to trzeba pamiętać, że produkty węglowodanowe zawierają także spore ilości wody, którą chłoną podczas gotowania, do tego jakiś płyn na popicie i może być trochę za dużo jak na noc.
Po pierwsze należy ustalić podaż makroskładników. Ja jestem zwolennikiem diety zbilansowanej, przypominającej dietę zone, z tym że białko ustalamy na kgmc, a nie procentowo. Produkty węglowodanowe powinniśmy dobierać jak najmniej przetworzone, bogate w minerały, antyoksydanty, bioflawonoidy, itd. Bo co z tego, że cukier stołowy ma względnie [...]
[...] to zaakceptować). Spróbuj wyzerować dietę, tj. jedz tylko mięso, warzywa, tłuszcz, jak masło czy oliwa (czyli de facto LC), unikaj produktów skrobiowych, fruktozy. Zobaczysz jak zareagujesz. Potem próbuj wdrażać produkty węglowodanowe, np. ryż basmati czy kaszę jaglaną. Powodzenia i zdrowia. Zmieniony przez - st_ud w dniu 2011-08-23 08:34:05
Warzywa polewaj oliwą z oliwek. Ryż i inne produkty węglowodanowe w ciągu dnia dawaj nisko przetworzone, razowe. W 4 posiłku nadal brak pełnowartosciwoego białka. Mleka dawaj mniej w diecie, są przesłanki że jest bee Na noc sam ser biały czy inne źródło białka starczy. Dodaj do diety oliwę z oliwek oraz tran. Popraw to i napisz dokładnie jak [...]
potrzebujesz ok 120-130g bialka dziennie. 4 jajka, 400g miesa i 100g twarogu i sprawa z bialkiem zalatwiona, a to samo zwoerzece, wiec jak dodamy do tego zrodla roslinne (produkty weglowodanowe) to bedzie tego jeszcze mniej. nie widze najkniejszego prpblemu w zjedzeniu tego w ciagu dnia.